wie niet weg is, is gezien

Afrika is zo mooi

Ook mijn tweede week vloog voorbij en heb deze ervaart als een bewuste geluksvogel. Ik begin dan ooklangzamerhand van Afrika te houden.

Ook de tweede week was weer vol met verrassingen en gebeurtenissen. Tweede week stond in teken van de walvissen, meer haaien en veel meer alcohol. Laatste paar dagen waren er elke ochtend walvissen voor ons huis die daar hun kalf verzorgden. Echt ongeloofelijk om te zien, vooral s'avonds met een biertje in ons hand, kijkend naar buiten waar de walvissen liggen en horen wij hun gezang.

Ook het werken op de boot beviel me zeer goed. Ik bengeen een keer ziek geworden dit in tegenstelling tot vele anderen, hetgeen zeer lachwekkend is. Ik heb vele mensen op de boot ontmoet en elke ochtend genoten bij het bijzijn van de zonopkomst die Africa doet leven.Ook nam mijn vertrouwen met de haaiensteeds meer toe, tot eergister, ben ik voor het eerst even geschrokken. Die dag hadden wij de plastic box met tonijn en bloed op de rand van de achterkant vande boot staan,zodat het bloed in het water komt. Zoals gewoonlijk, stond ik boven het water te hangen op een ijzeren buis die als kraan dient om de kooi in het water te krijgen. Op een gegeven moment zie ik de haai aankomen van zo'n 6 meter afstand en ik denk, leuk. Dus, ik blijf hangen zo 40cm boven het water (vanaf mijn knieen), vervolgens komt hij opmij af zwemmen en neemt een klein kijkje vanuit het water en in een split second habt hij vervolgens in de doos zo'n 30 cm naast me.Ik schrok me te pletter maar vond het wel weer super gaaf om te zien dat hij zo dicht bij me was.

Na een aantal afscheidfeestjes te hebben overleefd van andere vrijwilligers, was het gister de mijneen mij een zeer verrassend gevoel vanochtend heeft bezorgd. Na een lang afscheid van iedereen genomen te hebben, ben ik vandaag weer alleen op pad geweest. Ook weer een ongeloofelijke mooie reis gemaakt van Gansbaai naar J'bay. Ook tijdens deze reis mij vermaakt met mijnmedepassagiers, en heb ik voor morgen mijn eerste surfles geboekt. Voor deze beloofde surfles voel ik me toch lichtelijk zenuachtig voor de inhoud van deze zeeen hier, maar heb er wel heel veel zin.

Als laatste wil ik nog even iets melden over save our seas. Op een van de excursies hebben wij een rondleiding en een presentatie gehad van de oprichtster van Save Our Seas. Zij vechten tegen de overbevissing en beschermen de kwetsbare haaien en walvissen, het enige wat wij kunnen doen is een handtekening zetten/ mailen. Zie voor meer informatie; www.saveourseas.com

Tot de volgende..

Sanne

Whaaaaa Bas!
Wat gaaf weer allemaal! Die walvissen en haaien, sjesus wat cool!!! Leuk dat je het zo naar je zin hebt en zulke leuke mensen ontmoet!
Na die stoere verhalen wordt mijn verlangen naar Zuid-Afrika wel steeds groter! Ik wil ook!!!!
Ik kijk uit naar je volgende verhalen en ben erg benieuwd wat je van het surfen gaat vinden... Surf's up, dude!!!
xx Sanne

Sjoerd

Bassie!!

Te gek allemaal! Krijg ook heel veel zin om daar eens te gaan kijken.We zetten het op ons verlanglijstje..
Gaaf ook dat je meteen vrienden maakt die ook bijdrage aan een onvergetelijke tijd!

Tot t volgende bericht!

Sjoerd

Marcel

Ey Bas,

Leuke update, geniet ervan. Wel spannend hoor van die Shark Attack!

Renske

WOW man, ik ben echt jaloers!!! ik vergeef het je nooooooooooooooit meer dat ik niet in je backpack mee mocht!! HAHAHA geniet ervan!

Daniela

Hey Bas, dat klinkt allemaal wel heeeeel cool ,vooral die haaien. zo te horen vermaak je je wel.
Groetjes Dani

Kleine Oma

Hoi Sebastiaan,
Ik heb vandaag kaart ontvangen. Dat vond ik hartstikke tof. Leuk dat je het zo naar je zin hebt. Dat geeft een goed gevoel. Ik lees je weblog en geniet van je verhalen. Ga zo door!
Groetjes en een dikke kus,
Oma

Martijn Noya

Heej Bas,

Super leuk om te lezen wat je allemaal mee maakt.. Je heb een vaste fan lees alle berichten!! Geniet!!

Noga

Rene

Bas jongen,

Goed om te horen dat je het zo naar je zin hebt, leuk om je verhalen te lezen.

Groetjes Rene.

Yverose

Stoer hoor....hihihi, maar je kneep em wel ffies toch? Goed om te lezen dat je het naar je zin hebt.

Tot de volgende

Blijf van de dagga af!

ta-ta

hans

Jeetje Bas wat een avontuur!! Als ik je verslag zo lees dan komen al je verwachtingen meer dan uit. Heel plezier met het realiseren van je wereldreis.

Hans (oesh)

Marleen en Thije

Bas! Stoer bezig!!! We kijken iig uit naar je volgende verhaal!

marleen en jan douwe

Wat fijn,dat je zo geniet en zulke leuke mensen ontmoet!Bedankt voor je telefoontje vanavond en een goede reis naar Borneo.