wie niet weg is, is gezien

Als Africa een voorbode is

Dan staat mij nog veel te verwachten en ga ik nog lang niet naar huis (alweer sorry Mam). Hierbij mijn laatste bericht uit Africa, Jo'burg.

In J' bay, waarbij ik mijn eerste surfles heb gehad, kreeg ik de opmerking van mijn leraar; '' ik heb nog nooit iemand gezien die zoveel golven probeerde'', ik zeg probeerde wantechtsurven kun je het niet noemen, maar pakte elke golf omdat ik geen moment mijn benenin het water wou hebben vanwege de haaien.

Afgepeigerd kwam ik dan ookaan in de bus naar Coffeebay. Tijdens de busrit kwam ik in contact met twee Deense meiden en een Ozzie. Samen hebben wede dorm in Coffebay gedeeld en met vele andere was hets'avonds weer feest..

Nogal onvoorbereid, wou ik perse de hiking doen naar de Hole in the wall en kreeg het voor elkaar om de Ozzie mee te nemen. Na zo'n 1.5 uur berg op en berg af te hebben gevloekt kregen wij een lift van paar Xosa leden. Vervolgens zagen we in de auto wat een hel het zou zijn om weer terug te moetenlopen. Aangekomen bij het natuurspectakel en gepositioneerd te zijn voor de eerste toeristen kiekjes, werden we bijna om ver geduwd door twee lokale jongens gevolgd door twee politieleden, die vervolgens op zo'n afstandje van 15 meter elkaar begonnen te schieten. Wij duiken onder een boom en wachten daar vervolgens tot het vierde en laatste schot is afgevuurd. Bleek komen wij weer boven en voegen ons met een andere groep toeristenaan de andere kant van het strand. Even later kwamen er andere politiemensen naar ons toe en gaven aan dat wij niet meer met zijn tweeen terug mochten lopen. Zo doende liepen wij dus terugmet een ander koppel. Na, zo 10 minuten gaf dat koppel alaan te zijn aangekomen bij hun plaats van bestemming. Toen mochten wij nog zo'n 3.5 uur terug lopen en dat hebben wij ook gedaan. Ik zal het niet ontkennen, maar deze terugweg was bezeten met ons eigen angst en zal mij ook niet verbazen datweereen extra spoor achter hebben gelaten. Wel was het een verschrikkelijk mooi gebied, alleen bleek achterafal deze leuke en soms verrotte dorpjes de meeste gevaarlijke plek van ZA te zijn.

Na Coffeebay zijn we naar Umkomaas gegaan, eerst ik alleen, en de rest kwam de volgende dag. Umkomaas is een zeer klein en rustig dorpje, vlakbij Durban en bekend staat om het duiken. Ik heb er twee duiken gedaan, waarbij ik vele haaien heb gezien, wrakken en helaas niet de tijgerhaai. Die zoek ik ergens anders weer op.

Na in een afschuwelijk, smerig en luidruchtig hostel in Durban te hebben doorgebrachthebben we vanochtend afscheid genomen en maak ik mij nu klaar voor de vlucht naar HongKong, Singapore enBorneo.

Al met al, heb ik verschrikkelijk genoten van Africa, van de mensen, de natuur, de haaien en walvissen en de vele andere reizigers met ieder zijn eigen verhaal.

Tot de volgende,

Rutger

Hé Sebastiaan,

Sympathiek van je dat je ons ook eerlijk verteld van je "ganster" avontuur. Dat betekent dat ik niet alleen maar jaloers op je hoef te zijn ;-))

Doe voorzichtig aan en ik ben benieuwd naar je volgende avonturen.

Rutger

Dilip

hy Bas,

Zo te lezen verveel je je niet...;)
Ik heb je advies opgevoeldt en ben begonnen aan het boek waar je het over had, met school hoop ik deze week alles af te sluiten. Ja het gaat nu wel echt gebeuren.

pas goed op je zelf en veel plezier nog.

gr Dilip ;)!

Moekie

He kerel,

Zo dat klinkt allemaal erg gezellig en heftig ;-)

Mooi dat je het zo naar je zin hebt jongen helemaal top!
Heb je ook al leuke surf foto's?
Pas goed op jezelf en have fun kerel.

Ciao

Adri en Pieter

He globetrotter. Nog maar een paar weken op wereldreis en al zoveel meegemaakt.Ik begrijp dat je het enorm naar je zin hebt en dat je reis nog lang niet voorbij is . Ik ben benieuwd naar je foto,s. Zeg geniet ervan en we wachten op je volgende bericht.
groetjes, adri en pieter

Judith

Hé lieve Bassie,

Ik hoop dat je een goede vlucht gehad hebt naar Singapore.

Wat maak je ook weer een hoop bijzondere dingen mee.......Maar ja, jij zou ook jij niet zijn, als je dit soort dingen niet mee zou maken, dus ik had eigenlijk ook niet anders verwacht........;-)!!!

Ben zeer benieuwd naar de rest van de avonturen die je verder nog te wachten staan.......!

Geniet van Borneo!!!

Liefs en knuf

Fianne

Hey Bas,

Via Facebook kwam ik hier terecht. Superleuk om je te volgen tijdens je trip. De reiskriebels nemen alleen maar weer toe hierdoor! Geniet ervan en ik ga zeker af en toe even je reisverhalen lezen. Enjoy!

Kor Faber

Hoi Bas,
Leuke dingen maak je mee zeg. Eerst jezelf bijna laten voeren door een haai en nu weer in een vuurgevecht terecht komen. We vinden het leuk om je verhalen te lezen en ben benieuwd wat je bij de koppensnellels in Borneo gaat meemaken.
Ik heb jouw linck ook naar Linda gestuurd en zei zal jou zeken volgen, ook omdat ze vorig jaar ook in Borneo is geweest.
Wees voorzichtig. Groetjes van de Fabers

Terry en Tasha

Hey Sebas,
Ben echt blij om al je verhalen te lezen en dat je het heel erg naar je zin hebt !! Alleen op reis is altijd een heel groot avontuur zoals ik zelf ook weet,
maar de mensen die je tegen komt kunnen je altijd vergezellen met een mooi verhaal en een mooi avontuur!!! Ik vind het een mooi avontuur om te volgen , moet je na gaan als je zelf meemaakt!!! ;)
Blijf vooral jezelf en geniet ervan ouwe !! Dat meen ik want je moet er echt van genieten!!!! En van de vrouwen natuurlijk ook die je tegen komt !! Die vooral :) :) :)
Ik spreek je snel weer pik !! veel plezier en pas goed op je zelf....................Ben benieuwd naar je volgende hopefully neverending story :)
Heel veel plezier!! Groetjes Ter en Tash Xxxxxxxxxxx(met een dikke knuffel )